Sunday, February 22, 2009

boleh buat saya gila menghayatinya








muzikal lagi!.. saja suka²(sedang bekerja).. tiada apa yang mahu dipostkan.. jadi! ini lah lagu² yang sering saya dengar didalam rumah, kereta atau ditempat kerja.. dan tidak payah la saya nak terangkan nama band ini dan juga tajuk lagunya.. semua sudah terpampang.. dan disini saya ingin berkongsi cerita tentang sound(bunyi) yang ditonjolkan oleh band ini.. dulu.. ada juga memba(anam@cotak) cammane ko layan lagu camni aa?? si izam juga bersuara.. ini band kalau layan sure tangkap otak punye.. oleh itu jawapan saya "mungkin sudah tidak larat untuk mendengar bunyi bunyi yang berat dan laju" dan kenapa? mungkin juga band ini full colourfull of music bg saya.. kerana bermacam² bunyian yg dapat saya dengar.. tidak juga liriknya yang penuh tesirat.. dan saya sukakan experimental sound yah!

bukan tidak meminati band lain.. cuma saya akan dengar band lain dan kembali semula ke alam radiohead.. masih tiada tolok bandingan.. ini adalah band 3 yang dapat buat telinga saya sentiasa mendengar.. selain dari nirvana dan pearl jam.. nah!.. 2 band itu adalah lagenda saya.. cuma yang dapat saya komparekan antara band radiohead.. mungkin band sonic youth ada sedikit kelibat dari radiohead.. tapi anda mesti ingat.. 2 band ini berlainan negara.. akan tetapi band sonic youth lebih ada unsur gothic pada sound nya.. grunge!!

saya dasarnya saya lebih sukakan attitude dari negara british(u.s.a cetak rompak).. haha.. di malaysia.. butterfingers lebih tepat lagi untuk saya mendengarnya.. dan pendatang baru laila lounge(betul ke ako eje?) ok.. ini baru indie..opss! sebelum telupa.. penerangan saya tentang indie band.. mereka menggunakan duit,kompose sendiri itu baru indie maksudnya.. bukan syarikat bla bla rekod, main muzik indie??? muzik indie!! nah! bodoh semata mata.. anda jangan tetipu..

tidak kesah la band itu maen black metel, nasyid, etnik kreatif atau pon pop dan jika band itu sendiri yang mengeluarkan duitnya sendiri, itu dikatakan indie.. indie tiada jenis muzik, cabang muzik seperti rock, hardcore dan sebagainya.. harap kita semua terbuka minda..

nah!satu lagi! post dan brit pop adalah antara cabang muzik.. kedua² sama sahaja.. bezanya post lebih ke arah u.s.a tapi sebenarnya ia sama dengan brit pop yang sering didengari di u.k..

p/s: semoga tehibur

Sunday, February 15, 2009

semalam (10.2.2009)

macam biasaa.. pergi kerja layu.. ahhh malas mahu kerja.. tapi tidak mengapa! tiada sesiapa yang balik.. layankan je.. tapi memang layann ke tempat kerja.. saya akan lalui gunung ganang, sungai, kawasan kampong dan macam macam lagi.. jangan cita taik lembu.. haha.. aktiviti tiada yang satu.. set up apa yang penting.. tapi yang penting masok tandas berak sambil merokok.. fuhhh!! nikmat.. sesudah itu, keadaan saya merundum.. bosan teramat.. tapi buat buat sibok.. pasal mungkin saya akan pulang awal..



jam sudah pukul 10.00 mlm..tap!tap! saya mahu balik sudah.. sms si nas masok "ada mana?" kerjaa.. balik kol 12mlm.. padahal sedang dalam perjalanan pulang.. haha terpaksa tipu sunat.. saya sedang darurat.. letih teramat.. sampai rumah! umi senyum².. tengok ruang tamu, si beruang sudah pulang ke sarang.. tanya sama dia.. arsenal tidak ada match ini mlm.. 5 minit kemudian.. umi tanya!, ada surat untuk saya.. 3 helai dalam satu hari.. ouhh.. terasa mcm menteri plak.. tapi surat itu sampai dalam keadaan sudah dibaca.. hmm umi memang macam tu.. takut saya kene saman kot..



oleh itu! ini lain dari yang lain.. surat spa! temuduga untuk satu jawatan di melaka.. goment.. ya! saya tahu.. ini semua kerja si dia.. saya ceritakan.. tapi tiada respon oleh umi.. ahh lupakan sahaja.. selidik surat.. sungguh pelik.. jawatan yang dipohon.. diluar tajuk.. tapi si dia ada bagi tahu.. dan tidak sangka ini yang dapat.. jawatan sebagai photographer di melaka.. fuhhh! saya duduk temenung 10 minit.. umi mencelah "minat kau kan?"..



dalam surat tu.. banyak yang dia mahu.. jadi saya mesti back to basic.. tapi saya tiada basic dalam photography.. hanya ambil gambar untuk diri sendiri.. aaaa.. saya mahu jadi guru sambilan saya.. rakan² semua di kuala lumpur.. ahhhh.. takot tapi mahuuu..

p/s: mungkin saya tidak akan menghadirinya

Saturday, February 14, 2009

anda rasa bagaimana?

ia masam dan tegeliat, dia tahu apa dia mahu..
mahu dikurungkan dan tergolong dalam nya..
dia mahu kita semua dengar, dia mahu kita semua menangis..
tapi anda rasa bagaimana?
dia tinggal bersama ibunya, tapi mari kita hormatinya..
dia gila tentang sesuatu kepercayaan. tapi kita selalu terlupa..
dia macam ayahnya, tipu semua rakan² nya
mencuri dan membuli, selagi dia termampu..
p/s: tiada kena mengena antara hidup dan mati..

Thursday, February 12, 2009

ditag oleh kecik pula

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
-keluarga itu penting..
-dia tuttttt(siaran tegendala) haha
-kenari ku..
-kamera (d50, fisheye, fisheye2, supersampler)

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
-erkkk..apa ek! rokok dunhill 14..haha

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?
-kota babylon(saya ingatkan kota itu terapung)...
4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?
-hubungan dengan sapa? kucing? kamera? ape ape? soalan umum sangat..

5. Adakah anda dilamun cinta?
-saya sedang bercinta..sama maksud tak?

6. Di manakah restoran terakhir kamu makan malam?
-usop tomyam.. di seremban

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
-buku wa kureng layan.. mag ada la..ROTTW

8. Apakah nama penuh kamu?
-AHMAD NIZAR BIN ASHARY

9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
-mak! kadang² abah..

10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
-eddie vadder(pearl jam) dia sungguh artistik segala puitis

11. Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu?
saya tiada rakan sebanyak itu.. tapi saya akan cuba ingatkan..
-izam the bonghead
-miss imi talented
-owhh..saya tiada idea..
-abeng(adik ako)boleh?
-anak buah sendiri
-ouh! saya jenis yang kurang berkawan..

12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?
-a'ah tidak! haha

13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?
-tempat? mungkin pulau..ouhh tidak mungkin..planet zuhal kot..

14. Pelukan atau ciuman?
-dua dua pon boleh.. nak cium idong pon tadahal..

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.
-Kecil
-pelik
-stokin taleh bla..
-camera addict..wa respect sama lu..
-suka cubit ako..nak balas tak sampai ati..

16. 8 perkara yang amat saya gilai.
-football manager
-melancong
-kamera
-layan tumbuh tumbuhan..haha
-muzik
-arsenal football
-tido dikala letih
-futsal

17. 8 perkataan yang sering di ucapkan.
-oi!yoi!
-adios
-hek elee
-apo!
-yup!
-a,ah tak!
-pale otak kau!


18. 8 buah buku yang paling terbaru dibaca.
-buku?? gile lama saya tidak baca buku..erkkk tajuk "kepale ku khas untuk mu" haha just kidding

19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali.
-radiohead stuff - banger and mash, jigsaw falling into place (banyak lagi)
-the weakerthans - civil twilight,tournament
-pearl jam - lukin
-bloc party (helicopter)
-alkaline trio (warbrain,mercy me)
-laila's lounge (stargazer)
-the dumblur(selamat)
-the clash..saya lupa nama tajuk lagunya..

20. 8 perkara yang saya pelajari tahun lalu
-hidup dalam keadaan kritikal
-banyak bersabar
-saya tidak pernah berhenti belajar..
21. Mari men'tag' 8 orang lain.
-imi
-aida (amberhunn)
-opie
-sep
-noly
-era
-sesiapa yang baca post ini..

Monday, February 09, 2009

ditag lagi sekali oleh amberhunn

7 perkara yang anda lakukan sebelum tidur..

oi! sebelum tidur saya tidaklah akan sampai melakukan 7 pekara wajib.. akan tetapi saya cuba ingatkan kembali detik²nya..

1- saya akan makan.. kerana saya percaya tido selepas makan boleh membuatkan perot anda buncit.. saya sangat kurus.. haha

2- mungkin saya akan mandi jika pulang dari kerja.. tetapi sekarang tidak lagi.. balik kerja gosok gigi, cuci muka sahaja.. dan ada orang cakap mandi tengah malam boleh mendatangkan peparu berair..

3- selagi termampu saya akan on komputer kesayangan.. layan game dulu tgk!! haha fav game football manager.. tiada siapa dapat menghalang saya jika sedang bermaen game itu..

4- sesudah itu.. acara dibilik keluarga.. layan astro.. mula dari #104, 105, 701, 811, 812, dan 813 kadang² #122 ( itu saja yang termampu dibayar) haha.. jika ada live match melibatkan arsenal.. semestinya stay up sampai habis.. dan tiba tiba ada cerita c.s.i saya tiada masalah untuk melayan..

5- jika ada wedd job.. mungkin akan mengambil masa pada ketika itu.. edit edit jee..

6- sikit lagi.. hehe set alarm handphone kepada pukul 9.00am

7- pusing pusing badan.. lalu lena..haha

p/s: dan saya disini saya mahu sarankan kepada imi, sha, keciq, jay, kas, sep, noly, era, ninie dan kak lina untuk bersama menjawab tag ini..wakaka

Sunday, February 08, 2009

kadang² saya..

faham! tidak! atau musykil?..dari masa ke masa.. makin lama makin la menyimpang.. umur makin telajak.. hari² makin rakus.. ditenungkan diri punya badan?.. orang lain pon turut tak faham.. nak sangat faham? cuba la faham diri punya sendiri.. sudah terang? saya masih lagi disimpang..


duduk, baring depan t.v sekali lagi fikiran berfikir.. tenung kerusi.. saya penuh emosi.. bila mahu sembuh? saya rasa mahu menangis.. ahh! dia sungguh tabah.. saya malu mahu bertanya dan berlalu didepan nya.. saya masih belum bersedia.. kenapa dengan saya? dia terlalu lebih istimewa.. dia hanya seorang dan tiada tuka ganti didunia.. saya akui..


seram sejuk hati rasa sekarang.. dulu pernah juga mendengar "umi tak faham dengan kau!".. dengar sahaja, ada sikit ambil hati.. saya masih muda.. kita semua pernah muda.. itu dulu².. saya hidup dengan ragu².. sampai bilaa? dan apabila terjadi sesuatu semacamnya membuatkan saya berfikir.. moga² hati saya lembut akan tiba..

bukan apa.. terkenang dialam kanak² sepintas lalu.. abah saya pembakar semangat.. sanggup hantar dan ambil dipadang bola.. itu adalah keikhlasan hatinya yang saya sayangi.. masa itu! saya tidak nampak! fikiran hanya tahu pukul 4.30 berada dipadang bola.. dirumah umi masih kabur tentang bola.. tapi abah.. hanya senyap.. tapi saya tahu dia sentiasa ada dibelakang saya..


tapi sekarang.. dia hanya melabuhkan diri dikatil dan duduk dikerusi bergerak.. jangan risau, tidak lama lagi saya pasti membantu..insyallah

Thursday, February 05, 2009

saya nampak kritikal?




kalau boleh, saya ingin jilat lampu itu jika ia boleh memberi ketenangan didalam minda..saya nampak kritikal?.. mungkin tidak menggambarkan situasi yang sebenar.. tapi didalamnya tersusun 1001 tekanan..

Wednesday, February 04, 2009

the gunners




arsenal..
okie doke..hari ini saya ingin terasa mahu bercerita tentang kelab kesayangan.. oleh itu! seperti paparan diatas.. ianya adalah arsenal.. oleh yang demikian kenapa arsenal? haha pasal saya rasa mereka nakal diatas padang.. haha tapi itu bukan pasalnya.. ini kerana minat saya tentang mereka disebabkan oleh cara dan gaya permainan arsenal.. sungguh menghiburkan.. kelajuan itu pasti.. dan ini juga disebabkan oleh arsen wenger kot.. manager yang sungguh bekarisma.. tidak perlu permain yang hebat! ada nama! dia hanya perlukan komitmen dan kepantas teknikal dan tektikal.. dari era zaman tony adam, keown, seaman, veira, henry dan sekarang van persie tiada satu pun yang buat saya bertukar kelab..
oleh itu! sekarang pembelian e.p.l telah ditutup semalam.. dan arsenal dapat membeli seorang permain yang saya boleh katakan bijak.. dude! saya suka permainan arshavin pada europ dulu).. dan saya rasa tepat pada masanya perpindahan ini berlaku.. dan walaupun pun tahun ini agak malap buat arsenal.. disebabkan ramai kecerderaan (wallcot, rosicky, eduardo, ces fab, diaby) mungkin 2 tahun akan datang tak susah untuk mereka merangkul kejuaraan, bukan 1 tapi 2..
moga arsenal berjaya dimasa hadapan! the gunners! oiyoi!!
disini saya selitkan biography arshavin
FULL NAME: Andrey Sergeyevich Arshavin
NATIONALITY: Russian
BORN: May 29 1981. Saint Petersburg, Russia
AGE: 27
HEIGHT / WEIGHT: 172cm / 62kg
PREVIOUS CLUBS: Zenit St Petersburg (2000– January 2009) 232 appearances (51 goals)
CLUB HONOURS: 2003 Russian Premier League Cup, 2007 Russian Premier League, 2008 Russian Super Cup, 2008 UEFA Cup, 2008 UEFA Super Cup
TRANSFER DETAILS: Long-term contract for an undisclosed fee
POSITION: Midfielder
INTERNATIONAL CAREER: Russia (2002 - Present) 41 appearances (15 goals)
INTERNATIONAL DEBUT: May 17 2002 v Belarus (International friendly, in Moscow, Russia) 1-1, Belarus won 5-4 on pens.
FIRST INTERNATIONAL GOAL: February 13 2003 v Romania (International friendly, in Limassol, Cyprus) Scored third goal in 4-2 Russia victory.
ADDITIONAL INFORMATION:
Voted Russian Footballer of the Year in 2006, Started all 30 matches in Zenit’s Russian Premier League campaign in 2007, the first time Zenit had won a league title since 1984, Played a key part in Zenit’s 2008 UEFA Cup winning campaign, Came on as a half-time substitute in the 2008 UEFA Super Cup victory over Manchester United in Monaco, in August 2008. Zenit won 2-1, Three impressive performances earned him a place in the ‘EURO 2008 Team of the Tournament’, Graduated from the Smena football school. In 1999 – 2000, he played for Zenit’s ‘farm club’, Zenit-2 in the Russian Second Division, Made his full Zenit debut in England, against Bradford City in the Intertoto Cup at Valley Parade in August 2000. Zenit won the match 3-0
Is comfortable in many positions. He started his career as a right midfielder, then as an attacking midfielder and more recently has been playing in the ‘second striker’s’ role
RUSSIA IN EURO 2008:
GROUP STAGE:
v Spain - Lost 1-4 (suspended)
v Greece - Won 1-0 (suspended)
v Sweden - Won 2-0 (played and scored)
QUARTER FINAL:
v Netherlands - Won 3-1 (played and scored)
SEMI FINAL:
v Spain - Lost 0-3 (played)