Monday, September 22, 2008

kembali by butterfingers

keGILAan Radio

artis : butterfingers
album : kembali

dari pandangan ako..sekian lama peminat butter menunggu..kini dorang kembali dengan album berjudul kembali..so firasat ako mutu album tapayah la nak cite..bunyi bunyian bagus..but ako tableh nak cakap amat bagus..ini disebabkan..malaysia masih belum mampu dari segi recording bunyi bunyian semacam radiohead, bloc party dan yang penting semacam pink floyd..malaysia masih belum ada tempat tempat record yang bagus..so bebalik kepada album kembali..apa yang ako dpt uraikan muzik dorg memang dah semacam radiohead..haha just pendapat ako..akan tetapi buah kepale loque kita takdapat nak sangkal la kan..dia memang muzikal born..dengan vocal mantap si emmat yang telah lari dari alunan suara kurt cobain dulu..jangan nak kecoh..dia punya sore lagi sedap dari kurt cobain..so ako anggap album ini kalo dikemaskini lagi sure gempak!!baek punyaaa..cuma mereka perlukan sedikit masa kot..apa yang dorang ketengahkan dalam album ini memang amat perlu dihormati..campuran lagu lama dimodenkan dan diexperimental memang bagus..cuma itu lah yang ako nak terangkan malaysia takda tempat record yang bagus..so tasalah juga kalo dorang klua album masa sekarang utk memeriahkan lagi industri indie band dimalaysia..apa apa pun..ako tetap beli album dorang yang original..haha..

Monday, September 08, 2008

rantai 2008






























the rantai..
haha..ako tataw nak cite ape..kali ni rantai laen dari yang laen..arus yang laen manusia yang laen..tapi organise tetap sama..berkaitan tempat yang telah dibuat..mungkin telah disponser..selalu buat dirumah..tapi kali ni dorang buat dishooping komplek..haha..yeke?lebih kurang camtu la..then ako pegi pada ari ahad bersamaan 31.hb..genap 5thn malaysia merdeka..Merdeka!merdeka!merdeka!khakkk tuiii!!..so..event tu yang korang suma dah tahu nampilkan booth,exhibition, dan juga live band..sampai je sane ako tros melepak kejap di booth lomokid..jumpa dengan otai lomokid..gila kentang mereka sekarang..holga dah tak pandang dahh..haha..but nice work seh..gambar dorang pon dah makin sakit mata ako memandang..pusing punya pusing didalam tempat pameran..tidak ada apa yang dapat buat mata angin ako berenti..cuma tepi sudut budak kukubesi punye set agak menarik perhatian ako..mana tak nya kat situ la tempat dia amek gambar untuk posing sesape yang suruh..pusing punya pusing lagi..ako semakin bosan..hanya bertahan 20 minit je kat dalam tu.. pastu ako jalan jalan dibooth sambil menembak manusia yang ramai..untuk pengetahuan am korang..tahun ni booyod tidak membuka booth..ako pon tataw pasal pe..tapi secare keseluruhan mereka mereka yang menjual baju pada hari itu..boleh la ako katakan..baju dorang agak keterlaluan mahal..haha..ako ada pengalam..so shut the fuck up!..tapahayah la korang nak cakap sehelai baju berharga rm35 tu murah..kepaleotakau! mahal nak mampus..ako boleh terima kalau harga rm30..haha..untuk live show plak..ako tataw nak tulis pe..cos..suma band yang ada bukan taste ako..ako cuma layan je..mungkin bukan masa nya lagi utk ako layan muzik muzik yang bukan dari zaman ako..kecuali butterfingers..haha hell ya~..so dari tadi sampai sini ako ingin berkongsi pengalam sehari dirantai..dengar cite bln 12 dorang akan buat lagi..entah la..lu pikir la sendiriiiii..caw
p/s:laen laen gamba ada di fotopages ako..sila skodeng!