Monday, April 23, 2007

nofx showcase in kuala lumpur


The Gig Of The Year

Well..Ini adalah gig terbaek yang penah ako hadiri..and akan menjadi sejarah idop ako..So kat sini ako nak cerita la sket pasal ape yang tejadi kat showcase tu..Telah kita ketahui NoFx adalah band sket punk yang berasal dari california..This band boleh diketogorikan sebagai antara band lagenda punk masa ini..and ako bagai tak pecaya yang dorang suma tron kat Kuala Lumpur..ako membesa dengar sound dorang ako mmg follow dorang dari sekolah menengah lagi..Well it is!..So dikisahkan ako gi besama rakan2 Punk Rock yang tableh dibawah bejumpe..ade je bende yang best..Maka 19 hb itu menjadi tarikh keramat kitorg..Tengahari lagi si izam dah sms ako "bila mau tron?"..tgk jam baru kol 2..well ako pon pantas mandi ape suma gerak ke s.alam tros pi umah sewe si izam..and izam invite membe dia sorg follow sekali..well kitorang pon tros ke umah si cedal..kire kumpul kat sana la..kitorang pi 2 kete..bangla bawak si ain..then boleng menyusul kemudian..jam dah kol 6.30..klua je umah cedal tros jem..org baru balik keje..what da hell? well ako tade la riso sangat pasal boleng pakar jln2 k.l neh...si izam plak asik memekak tak saba nak sampai..nak pecah perot ako dibuatnye..and sampai je ke distinasi dah kol 7.00..sesudah parking kete..tepakse la kitorg jln kaki sket..but takde la jauh sangat..dikala kitorg mau melintas..ako perasan ade sorg polis trafik tgk dok melanguk tepi jln..dia pon tanye kat ktorg nak gi mane?..dan dengan selamber nye membe izam tunjuk ke arah club ruums tu..lepas tu polis tu bleh ckp "balik bace yasin la"..ako buat tataw jek..pastu membe si izam say sumting..ako dah lupe dia ckp pe..ahhh lantak la polis tu..mcm la anak dia tak layan rock..fuck off laa..well kat situ mmg dah penuh mat2 punk besidai..ktorg tros beratur..lame giler beratur..lepas dah masok ktorg pon carik la port utk melepak..mase tu band dari hong kong tgh perform..pi mampos laa..lepas je abes derang punye show..crew2 nofx lak masok..seting ape yg patut..dari situ ako dpt lihat betape profesional nye dorang setting lighting sound dah mcm2 lagi..wa caya gilerkk..walaupun memakan mase yg lame..then orgenise pon wat kate2 aluan and bepesan supaya segale kamera tidak boleh disnap..nnt kene dirampas..tetibe lak crew nofx bersuara "hey dude~we love camera"..ape lagi tros berubah muke orgenise tu..akakakka..and then line up nofx pon masok stage..masok2 jek dorg dah wat lawakk...ako bantai tegelak..dengan lagak sempoi dorg..petik je gitar ako tros tgk bbudak jadi kelang kabot..perghhh mmg dasyatt penangan nofx..but ako dok tepi bar jek..layan kepale sendiri je laa..just izam ngan boleng je beriaya2 joget..wa tak larat dude~..kompom saket badan nnt..lepas jek derang maen 3 4 lagu..si derek pakai kain serban pak arab yang mane tah dia dpt..then ada la mamat punkeh sorg neh naek stage setelah di panggil oleh fat mike cos he want say sumting..mamat tu ckp la yg serban tu utk org muslim yang pakai..so kire nofx tu tak hormat la..well fuck that punkeh..ako akui mmg utk org muslim yang pakai..but kenape dia ckp pasal bab2 agame skunk?and kenape serban tu dibawa masok? nampak sangat mamat punkeh tu bodo tak betempat..lagi pon bende tu just kain yang boleh dipakai oleh sesape tak kire umat..fat mike says "your rules" then dia pon kasik la kat mamat punkeh bodo tuh..nampak sangat bebudak punk skunk bodo dan tak bepelajaran..poser gilerk..dah la mabok..bangang! memang potong stim kate izam..huhuhh..dlm show tu derang ade selitkan lawak2 dorang la..ade satu lawak tu..dorang taw good calet tron k.l..siap fat mike kutuk si benjamin..sampai wat muke..akakakkaka..fat mike kate ade 3 band otai yang sangat bagus sekarang..dorang yg petama..2nd bad religion 3rd rancid..dorang just melawak..tros bawak lagu "radio" cover song rancid..perghhhhhh...well lagu demi lagu dorg bawak..suma hit and killer song dorang bawak..ako still tak puas..cos 2 lagu kegemaran ako elektrik city ngan moron brother derang tak bawakk..uhhh tidakk..tak puas..mmg tak puas..tgk2 jam hanye sejam suku je dorang wat perform.. :(..we want more!! we want more!! jerit follower nofx..dorg ckp u back up!! u back up!! we play more!! we play more!!..akakkakak masok air si derek neh..adusss..last skali dorg bawak lagu ape tah..ako dah lupe..huhuhuh then tamat la show dorg utk ari tu..and ape yg ako dpt dari perfomer dorang..dorg mmg pro, spoting giler, lawak dan mcm lagi2..cume mamat punkeh tu je org yang paling bodo mase dlm gig tu..memalukan follower m'sia..that all utk ari neh..

p/s: segala gambar akan ako upload kemudian utk diedit..