Tuesday, January 24, 2006

2nd date



memori..

wahh...sangat merinduiiiiiiiiiiiiiii muu imi kuu!!!!......

Saturday, January 14, 2006

underground

Apa itu scene underground??..

underground kalo kite sedia maklum bawah tanah..ape yang bawah tanah?? ade cacing?..hik3, bukan tu yang ako nak share ngan korang..istilah underground datang dari u.k..and kat sane kalo kite nak masok tempat keretapi bawah tanah..dorang ade letak sign board underground.. underground kat u.k ade banyak..ade yang underground shoes..banyak lagi la..tapi skunk ako nak cite pasal scene underground malaysia..bagi ako la..scene underground kat malaysia hanye wujud sehingga thn 90an je..masok je tahun 2000..ako rase rase?? scene u.g neh da tamat tarikh luput nya..why?? pasal?? u.g neh macam satu kompok golongan muda mudi manusia yang lari dari peredaman zaman..maksud ako dari segi pengaruh, tempat, fahaman, muzik, dan banyak2 lagi..and pasal ape ako cakap camtu..pasal?? u.g neh begerak memang secare senyap..
pengetahuan di kongsi besa dalam zine..jual demo pon kat kawan je..gig tapenah nyeh halal..and banyak lagi la..tu baru dikate kan underground..tapi skunk bebenda camtu da takde dah..kalo ade pon..dorang memang truly u.g..zaman skunk ape saje korang nak..sure ade jual mane..sure ade memane..sampai ako nak carik vans slip on pon susah mase dulu..bab pasal muzik..jangan cite la..but respek band yang u.g kluar dari kepompong..contoh banyak la..lagi pon pasal dorang da lalui zaman u.g dorang..u.g scene..nak dikate kan memang seronok..lagi pon kebanyakkan bebudak umo remaja la..penuh cabaran..semangat friendship memang kuat..takesah la ko neh mat converse ke..mat grungy ke..mat punkers ke..mat skin keh..black..hardcore..punksket..dan banyak gi la mat2..takeseh ko dari golongan mane..unite..hik3..tapi tempat ako tak unite pon..
agagagagagag..tapi ako sukekan suasana u.g..setidak nyeh ako tak masok disco..elok bangat!!..
zaman skunk memang buat ako gelak..if tedengar bebudak u.g sini..bebudak u.g sane..tu la! ni la!..ape suma neh..jangan sebut pasal u.g if korang tataw keadaan u.g..zaman skunk ner ade u.g2 neh..suma mengarot..ako bukan nak cite pasal ako nak publisiti..tapi just nak share pengalaman hidup..kalo ade yang terase or ape2..ako tabesalah..hik3..tapi serius shit..u.g skunk hampeh!!.. no more u.g!!..u.g untuk diri sendiri..buat dengan ikhlas..underground scene bukan bermaksud boleh buat ko hebat..whatever??..

Wednesday, January 11, 2006

Wish Y'all !!..


Selamat Tahun Baru..
hope bolom telambat ako nak wish kat korang suma..
hik3..moge korang panjang umo..murah rejeki..


Selamat Hari Raya Aidil Adha..
diucapkan kepada semua umat islam di dalam blogger ako neh..
bile mau melepak wehhhhhhhh.....

Thursday, January 05, 2006

Entah Ape-Ape Entah

Band pilihan pale otak ako skunk..
  • Pluge of happines - band berasal dari johor - muzik : ska punk
  • The libertines - band dari u.k - muzik : retro punk
  • Razolight - band dari u.k - muzik : retro punk
  • Chuk berry - berasal dari u.s - muzik rock n roll oldies
  • Less than jack - band berasal dari u.s - muzik : ska punk

2 minggu yang lepas ke hari ni..

ako pon tataw pe yang ako carik??..cinta??..semestinya ako tengah fall in luv..bukan masalah tu??..mybe minggu mid tem kot!!..malas!!malas!!malas!! nak bace buku..ako bukan genius..tapi ako malas..ade gak takene..tadi bru lepas tunjuk muke masam..ako tade duit nak beli kakuleter.. pau mau ako..mak ako bising jek..but mak ako paham ako..skunk da ok da..amin..tapi still ako masih tecari2..mender masalah ako..tepon membe suma taberangkat..gonok gak sudi lepak ngan ako tadi..bru nak bincang pasal nak bukak bisnes..gonok plak da ade bisnes..ako malas nak kaco daun..biakan je lah..maybe mood kureng untuk sekejap je kot..satu je yang bleh wat ako happines..nak sambung rekod lagu yang da tetangguh..yawwwwwwwwwww!!!..tapi bile??..adek ako lom ade mase..zack plak bapak jauh nak balik semban..si tofik pon sanggap cam ako.. projek lom beres..takot lagu masok angin..bile nak jam 2nd lagu?? lagu 1st pon lom abes edit..camner nak maen battle of the band..tofik da sound ako..suma ako da gi taw..tunggu tarikh tempat jek..entah la!!..ako pon tataw nak wat camner gi..caw

Tuesday, January 03, 2006

artikel radio

Radio planet..

malas ako menjelma..hik3..mati katak ako..
nuway ada cita disebalik tempurung..
hik3..so sungguh gilerk utk minggu neh..
mid tem..keh3..bz tak bz sangat..
tapi cukop merunggut la..
nak buek camno??
gantung diri??...

agagagagaggaga...ako bukan keling!!...
so semalam 1.1.2006 cukop dirindui...
berjaye gak ako date..huireyyyy!!!yoo
dia sungguh vietnam..huhuhuhuh
;p..tapi ako da jatuh cinta ngan dia..
sungguh menyeronokkan woo..
ako bahagia ngan dia...
hik3..amin...
dia sungguh nakal..keh3..
tapi ako suke gak ngan dia..
my imi kuuuu!!!!....
miss yu much..
so..korang-korang suma..pelis la kontek ako neh...

neway 7.1 neh jempot dtg umah ako..
ade kenduri potong jambul..
jambul ali...
agagaggagaga...

sayang korang..
lebih utama imi...